Inštitút zamestnanosti - https://www.iz.sk - logo

Seminár na Evanjelickom lýceu

Inštitút zamestnanosti sa zúčastnil semináru so študentami na pôde Evanjelického lýcea. Seminár sa konal dňa 14.4.2014. Na seminári sme rozoberali témy politiky zamestnanosti, sociálneho systému i zamestnávania a podnikania v SR, ako i v súvislosti s naším členstvom v Európskej únii.

seminár na lýceu seminar-lyceum
ikona Verejné politiky zamestnanosti

Projekt Verejné politiky zamestnanosti

Inštitút zamestnanosti realizuje projekt Verejné politiky zamestnanosti cez Program podpory mimovládnych organizácií v rámci Finančného mechanizmu Európskeho hospodárskeho priestoru. Projekt je podporený Islandom, Lichtenštajnskom a Nórskom prostredníctvom Programu Aktívne občianstvo a inklúzia, ktorý realizuje Nadácia Ekopolis v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska a SOCIA - nadácia pre sociálne zmeny. Prinášame Vám podrobnosti o realizovanom projekte.. . .

podobné správy: Úloha sociálneho pracovníka , Administratívna nenáročnosť , Riešenie špecifických prípadov , Zrušenie priestupkovej imunity , Krátka reakčná doba

QR kód na webstránku http://www.iz.sk/sk/stanoviska/seminar-na-lyceu

máj 2018: počet UoZ na úradoch práce: 181494, z toho 76453 dlhodobo, miera 6.6% (2.8% dlhodobá nezamestnosť)

najvyššia nezamestnanosť: Rimavská Sobota 21.2% (12.7%), Revúca 20.5% (10.5%), Rožňava 17.2% (9.5%), Kežmarok 17.0% (8.8%)