Seminár na Evanjelickom lýceu

Inštitút zamestnanosti sa zúčastnil semináru so študentami na pôde Evanjelického lýcea. Seminár sa konal dňa 14.4.2014. Na seminári sme rozoberali témy politiky zamestnanosti, sociálneho systému i zamestnávania a podnikania v SR, ako i v súvislosti s naším členstvom v Európskej únii.

seminár na lýceu seminar-lyceum
ikona Verejné politiky zamestnanosti

Projekt Verejné politiky zamestnanosti

Inštitút zamestnanosti realizuje projekt Verejné politiky zamestnanosti cez Program podpory mimovládnych organizácií v rámci Finančného mechanizmu Európskeho hospodárskeho priestoru. Projekt je podporený Islandom, Lichtenštajnskom a Nórskom prostredníctvom Programu Aktívne občianstvo a inklúzia, ktorý realizuje Nadácia Ekopolis v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska a SOCIA – nadácia pre sociálne zmeny. Prinášame Vám podrobnosti o realizovanom projekte.. . .

QR kód na webstránku http://www.iz.sk/sk/stanoviska/seminar-na-lyceu

Január 2019: počet UoZ na úradoch práce: 176176, z toho 66335 dlhodobo, miera 6.4% (2.4% dlhodobá nezamestnosť)

Najvyššia nezamestnanosť: Rimavská Sobota 19.8% (11.9%), Revúca 18.5% (9.6%), Kežmarok 17.6% (8.2%), Rožňava 16.8% (8.7%), Vranov nad Topľou 15.9% (7.4%)

Najnižšia nezam.: Bratislava V 2.3%, Trenčín 2.5%, Galanta 2.5%, Hlohovec 2.7%, Trnava 2.8%