Inštitút zamestnanosti - www.iz.sk - logo

Konferencia: zamestnávanie rómov, prekážky a nové prístupy

Nadácia Fridricha Eberta (FES), Košický samosprávny kraj, Rozvojový program Organizácie Spojených národov (UNDP), projekt IS EQUAL Feder dživipen a Úrad splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity organizovali 25.10.2006 v Košiciach konferenciu s názvom Zamestnávanie Rómov: Prekážky a nové prístupy.

Vhľadom na príbuznosť problematiky sa IZ konferencie zúčastnil. Hlavnou témou bol problém zamestnávania osôb rómskeho etnika, najmä dlhodobo nezamestnaných a nízkokvalifikovaných. Odznela séria praktických príkladov zamestnávania marginalizovaných skupín, ako i teoretické analýzy životných podmienok rómskeho etnika.

Diskusnými témami boli okrem iného aj sociálne podniky a sociálne podnikanie, mikropôžičky a úloha podnikateľského sektora.

Škoda, že na konferencii sa nezúčastnili žiadni predstavitelia miestnej samosprávy, ktorí môžu byť hlavným motorom zamestnávania a aktivizácie marginalizovaných skupín.

ikona Rómovia

Rómovia

Prinášame Vám informácie týkajúce sa Rómov: správy, naše články publikované v médiách, prehľad našich aktivít a aktivít iných organizácii, ktoré sa týkajú Rómov, informácie a záverečnú publikáciu projektu Sociálna inklúzia Rómov náboženskou cestou Ústavu etnológie Slovenskej akadémie vied (2010), informácie o zapracovaní pozmeňovacieho návrhu prezidenta Inštitútu zamestnanosti Viliama Páleníka do "Návrhu na odporúčanie Rady o účinných opatreniach na integráciu Rómov v členských štátoch“ v roku 2013, publikáciu Rómske deti v slovenskom školstve Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť (2004), diplomové práce týkajúce sa Rómov, publikáciu Straty z vylúčenia Rómov (Marcinčin, Marcinčinová, 2009) a mnohé ďalšie.. . .

podobné správy: Prezentácia na panelovú diskusiu .odp ppt , Panelová diskusia: Životné podmienky ľudí z marginalizovaných rómskych komunít , Mzdová kalkulačka , Dlhodobo nízke investície do riešenia mimoriadne nepriaznivých situácií rómskej komunity , Akčný plán okresu Sabinov

QR kód na webstránku http://www.iz.sk/sk/stanoviska/konferencia-zamestnavanie-romov
titulka Politika zamestnanosti – budúcnosť pre Slovensko